Enzýmy a doplňky pro zdraví

Serrapeptáza, Vitamín D3 kapky,...

Dr Best Serapeptase 120000 SPU

Serrapeptáza je najlepší protizápalový enzým, schopný redukovať všetky typy zápalov a môže byť ešte lepší ako nesteroidné protizápalové prostriedky (NSAIDs), v súčasnosti používané na liečbu atrofickej artritídy a osteoartritickej artritídy. Na rozdiel od nich Serrapeptáza nemá žiadne vedľajšie škodlivé účinky. Už 25 rokov sa používa v Európe a v Ázii.


Serrapeptáza je unikátny enzým, ktorý odbúrava odpadové bielkovinové produkty v zapálených tkanivách a niektoré bielkoviny tvoriace arteriálny plak. Je produktom enterobaktérie Serratia E 15. V Japonsku sa
s názvom Danzen registruje ako oficiálne liečivo aterosklerózy a ischemickej choroby srdca. Protizápalová aktivita serrapeptázy je asi 500-krát vyššia ako aktivita ostatných protelytických enzýmov.


Serrapeptáza má schopnosť blokovať uvoľňovanie bolesti spôsobujúcich amínov zo zapáleného tkaniva a preto výborne slúži aj na zmiernenie silnej bolesti. Serrapeptáza zohráva dôležitú úlohu v prevencii proti arteriálnemu plaku a jeho odstraňovaní. Zosnulý nemecký lekár, Dr. Hans Nieper, používal Serrapeptázu na liečenie arteriálnych blokov u svojich pacientov, ktorý mali problémy s koronárnymi tepnami. Taktiež ním liečil prípadné porážky a srdcové infarkty zapríčinené nahromadením plaku, ktorý spôsobil arteriosklerózu. Serrapeptáza dokáže rozpustiť fibrín v artariálnom plaku ako aj ďalšie mŕtve alebo zničené tkanivá bez poškodenia zdravého tkaniva alebo tepien. Dr. Nieper taktiež tvrdil, že Serrapeptáza rozpúšťa krvné zrazeniny a spôsobuje zmenšovanie alebo zmiznutie kŕčových žíl.


Serrapeptáza sa dobre znáša a neovplyvňuje žiadne iné lieky.


Serrapeptáza – sama o sebe je veľmi účinná – tvrdí aj Dr. Nieper, v kombinácií s antibiotikami vedie k zvýšeniu koncentrácie antimikrobiálnych liečív v mieste infekcie. Baktérie často vytvárajú proces nazývaný tvorba biofilmu, ktorý vedie k rezistencii na antimikrobiálne lieky. S cielom prekonať takú bakteriálnu imunitu robili vedci veľa pokusov s najrôznejšími prostriedkami inhibujúcimi baktérie obalené biofilmom. Ich výskum prišiel až k serrapeptázi. Jedna štúdia robená talianskými vedcami preukázala, že proteolytické enzýmy signifikantne zvyšujú účinnosť antibiotík voči biofilmu. Testy na vnímavosť voči antibiotikám ukázali, že serratiopeptidáza výrazne podporuje aktivitu antibiotika ofloxacinu a že môže inhibovať tvorbu biofilmu. V skupine pacientov liečených serratia peptidázou bolo zaznamenané zlepšenie nachladnutie, upchatého nosu, zápalu nosnej sliznice a ústup paranazálneho zatieneného sínusu.


Serrapeptáza sa používá v mnohých krajinách ako vysoko účinné alternatívum antibiotík. Lieči zapálené procesy a nielenže bojuje proti zápalu, tiež zmierňuje bolesť a opuch, skracuje dobu hojenia a podporuje imunitný systém. Má čistiaci účinok. Pomáha viazať ťažké kovy, vďaka ktorým vylučuje telo jedy (toxíny) a týmto zpôsobom posiluje imunitný systém, usmerňuje hormonálnu nerovnováhu a zrýchluje hojenie tkaniva. Účinný enzým poskytuje vhodnú alternatívu k salicylátom a tiež steroidom pre pacienty trpiacich reumatickou artritídou a širokým spektrom autoimunitných ochrení, ktoré narušujú zápalovú odpoveď spolu s ulceróznimi kolitidami, psoriáziou, alergiou a niektorých foriem rakoviny. Serrapeptáza je fibrinolytická látka, silnejšia než iné, známé alkalické alebo neutrálne proteázy, ako napr. bromelain, alebo pronáza. Vďaka tejto schopnosti ju možno použiť ku zlepšeniu priechodnosti ciev, ku zlepšeniu elasticity ciev, ku zlepšeniu čistiacich procesov v horných a dolných dýchacích cestách. 

Vedci preukázali rovnako pôsobivé výsledky pri liečbe infekcií u pacientov s karcinomom pľúc po thorakotomiji. Serrapeptáza a cefotiam, antibiotiká so širokým spektrom účinnosti proti gram-pozitívnych a gram-negatívnych mikroorganizmom, boli aplikované 35 chorým s karcinomom pľúc po thorakotomiji. Pacienti boli rozdelení do dvoch skupín. Jediná dávka cefotiamu bola aplikovaná 17 subjektom zo skupiny I. 18 chorých v skupine II užívalo kombináciu cefotiamu a serrapeptázy. Hladina antibiotík v tkanive oproti koncentrácií v krvi bola signifikantne vyššia v skupine so serrapeptázou než v skupine s jedinou dávkou antibiotík. 

Začnite s 1 tabletkou serrapeptázy 1-2 x denne na prázdny žalúdok a zvyšujte na 2x2 ak nenastalo zlepšenie v priebehu 7 dní, alebo viac ak je potrebné. Potom pomaly znižujte, až na 1x1.

NIektoré zdroje uvádzajú až 1 tabĺetku denne na 40kg váhy.